fbpx

Om oss

Ölands Örtagård drivs sedan 1 mars 2016 av Elisabeth och Jörgen Magnevall.


Ölands Örtagård startades av Elisabeths föräldrar Bengt och Kristina Jönsson och invigdes den 6 juni 1999. Gården har varit i familjen Jönssons ägo sedan 1700-talet och användes senast som ladugård för nötkreatur under 1980-talet. Efter det stod den tom och under 1998 påbörjades planerna på en örtagård. Den 6:e juni 1999 invigdes butiken av Saga Sigvardsson, dåvarande kommunalråd i Mörbylånga kommun. De första åren drevs Ölands Örtagård enbart sommartid. Redan efter några år började företaget växa och Kristina slutade sitt ordinarie jobb för att driva örtagården på heltid. 2001 blev de utnämnda till medlemmar av Regional Matkultur.

2004 köpte företaget ÖlandsSmak med sortiment, vars produkter har utvecklats av Karin Fransson på Hotell Borgholm.

De senaste åren drivs Ölands Örtagård som ett åretrunt företag med 2 heltidsanställda. Sommartid och under skördefesten är vi upp till 15 personer som jobbar. Ett generationsskifte gjordes 1 mars 2016 och då övertog Elisabeth och Jörgen Magnevall företaget. Vi har ett stort utbud av kryddblandningar, teer, senap, marmelader, hudvård mm. Vi hjälper gärna till med tips och råd av kryddning av så väl mat som dryck. Besök gärna vår webshop där du bland annat kan köpa kryddor online året om. Upptäck nya smaker och dofter som stimulerar alla dina sinnen.

Bland örtagårdens alla ovanliga och mer välkända växter får du en underbar upplevelse av doft och färg. Här kan du ta en paus med utsikt över örtagårdens färgprakt.

Följ oss på:


Kontaktuppgifter

Ölands Örtagård AB
Affärsgatan 9, Stora Frö
386 60 Mörbylånga
0485-360 24
kontakt@olandsortagard.se

Organisationsnummer 559038-0951
14-dagars returrätt i vår webbshop